Afdrukken

Concerto Brabant bestaat uit leden van het voormalig Kamerorkest Musica Ducis brabantiae uit 's-Hertogenbosch. De vaste kern van 22 jonge, professionele strijkers afkomstig uit binnen- en buitenland, onderscheidt zich door een exceptionele inzet naast een speciale voorkeur voor het spelen van kamermuziek. Zij spelen muziek uit de periode van 1600 tot nu. Voortdurend worden er nieuwe werken aan toegevoegd, ook het lichtere genre maakt deel uit van het repertoire.

Artistiek leider en chefdirigent van Concerto Brabant is Bernhard Touwen

Concertmeester van Concerto Brabant is Christiaan Lascae (1980). Christiaan kreeg zijn eerste vioollessen op vierjarige leeftijd van zijn moeder. Kort daarna werd hij toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Qui van Woerdekom. Tijdens zijn Bacheloropleiding studeerde hij bij Jaring Walta, Peter Brunt en Theodora Geraets. Daarna volgde hij een privéstudie bij Liviu Prunaru.

Christiaan volgde masterclasses bij o.a Herman Krebbers, Ulf Schneider, Liviu Prunaru, Remus Azoitei, Andras Keller, Hatto Beyerle en het Storioni Trio. Ook volgde hij lessen van o.a Alexander Kerr, Leonard Raiciof en Kees Hülsmann. Tijdens zijn opleiding was hij concertmeester van verschillende orkesten, waaronder: het Atheneum Kamerorkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Brabants Kamerorkest.
Als solist heeft Christiaan opgetreden met het Brabants Kamerorkest, het Philharmonisch orkest van Iasi, het Philharmonisch orkest van Brasov, het Philhamonisch orkest van Oradea en symfonieorkest Bellitoni, waar hij werken van Saint-Saens, Bloch, Mozart, Dvorak, Bartok, Ravel, Chausson en Wieniawsky speelde. Hij remplaceert regelmatig bij het Residentie Orkest, het Rotterdams Philarmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie.
Christiaan is een actief kamermusicus en gaf kamermuziekconcerten in de grote zalen van Nederland, waaronder Vredenburg, het Bethaniënklooster, de Azijnfabriek en de kleine zaal van het Concertgebouw. Sinds 2012 speelt hij in het Caravaggio kwartet.


Christiaan speelt op een Enrico Rocca, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.