Onze Vrienden genieten enkele privileges, zoals het bijwonen van de generale repetitie.
Wilt u ook vriend worden? Of wilt u meer weten over ons Vriendenprogramma? Kijkt u dan op de site onder het menu "Vrienden...". 

Onze site maakt gebruik van cookies. Daarmee kunnen we het gebruik van de website analyseren.

Indien u de instelling van uw browser niet wijzigt gaat u akkoord met het gebruik van cookies door onze website. Lees meer...

Akkoord

Voor de tweede maal is The Messiah in onze programmering opgenomen. Ditmaal onder de bezielende leiding van Bernhard Touwen. Samen met de solisten is het Vocaal Ensemble Markant en de leden van Concerto Brabant er in geslaagd een buitengewoon mooi gebalanceerde uitvoering ten gehore te brengen. Onderstaand enkele reacties.

Koren Vocaal Ensemble Markant Solisten Ilse Eerens - sopraan
      Patrick van Goethem - countertenor
      Joshua Ellicott - tenor
Orkest Concerto Brabant   Ivan Geissler - bariton

Messiah - 2008

En natuurlijk enkele reacties van bezoekers (binnengekomen op de site van Vocaal Ensemble Markant)

Ik wilde jullie bedanken voor de Heusdense ervaring binnen de vesting. Allereerst natuurlijk onze complimenten voor de uitvoering waarvan de kwaliteit ons veel heeft gedaan, wat een prachtig koor, zo geconcentreerd en mooie duidelijke stemmen, één geheel maar toch duidelijk individualiteit te horen. Het was heerlijk hen te zien en te horen (zo muzikaal).
Het was inspirerend om te horen dat Bernhard Touwen met een modern instrumentarium toch de hele barokke sfeer en stijl wist te creëren. Heel verrassend juist door de tempi die hij hanteerde, de accenten die hij legde.
Nogmaals dank voor het vertrouwen, voor de muzikale belevenis speciaal ook dank voor de comfortabele organisatie.
We wensen jullie een mooie Kerst en voor het Nieuwe Jaar 2009 alle goeds...!

...in Heusden hebben we gisteren weer volop genoten van een prachtige uitvoering, koor door dirigent Touwen perfect in de hand. De solistencast was subliem! Sfeer was geweldig.....!!

Mijn vrouw, familie en kennissen zijn iedere keer weer geboeid en getroffen door de geweldige sfeer in Heusden. De ontvangst, de organisatie, werkelijk alles loopt bij jullie op rolletjes. De mensen achter de schermen die wij nooit zien doen werkelijk fantastisch werk en dat mag ook wel eens gezegd worden. Het kan niet anders dan dat dit alles bijdraagt aan een fantastische uitvoering! Ook dit jaar hebben jullie ons niet teleurgesteld, sterker nog: jullie hebben jezelf overtroffen met deze klasse uitvoering. Wij gaan eerst lang nagenieten en maken ons dan op voor de Matthäus Passion op Goede Vrijdag.

...Complimenten vooral ook aan de trompettist Reijer Dorresteijn. Het klaterde werkelijk door de kerk. Wat hebben we genoten. Iedere keer weer denken we: kan het beter? Wij denken van niet maar Bernhard en consorten denken daar kennelijk toch anders over...

...Dit is het mooiste wat ik ooit gehoord heb. Er zijn geen woorden voor, ben er stil van...

...Wij hebben genoten van alle solisten. Top dat jullie deze kanjers iedere keer maar weer aan je weet te binden. Vooral Ilse zong de sterren van de hemel...

...Gisterenavond hebben we een prachtige Messiah gehoord in Heusden-Vesting.
Graag zou ik nu al 2 kaarten bestellen voor de Matthaus Passion op do 9-4-09 19.00 uur in Heusden-Vesting...

...Wat een prachtig koor hebben jullie...

...En dat Markant kan zingen bewezen ze vanavond wel! Fantastisch! Met het grootste gemak werden de colleraturen prachtig en loepzuiver gezongen. Een waar kunststuk. Bravo Markant...!